Nominerad till årets Merroir Award

Publicerad Sunday, February 18, 2018 14:32

Kvarkenfisk är en av de fyra nominerade till årets Merroir Award i White Guide. Tillsammans med Esperanto, Fäviken Magasinet och Tak och Unn tävlar Kvarkenfisk om den prestigefyllda utmärkelsen.

 

Merroir ([mεʀwaʀ] på franska) kommer från ordet ”mer”, som betyder hav. Merroir uttrycker olika karaktäristiska värden kopplade till hur havet påverkar smaken hos det som lever av och i havet, såsom fisk och växter. Det finns flera merroir-faktorer som anses påverka smaken såsom födelseplats,föda, fångsttillfälle och fångstplats.

 

 – Merroir Award kommer att bli en av våra mest prestigefyllda utmärkelser inom White Guide eftersom det handlar om både kunskap, handlag och kreativitet inom en råvaruvärld som bara kommer att öka i betydelse, både på restauranger och i hushållen säger White Guide.

 

Följ oss den 5 mars då det avgörs! Mer information om nomineringen hittar du här.

Kvarkenfisk AB

Svartviken 50
907 88 Täfteå

Kontakt

090-12 99 90
info@kvarkenfisk.se

Följ oss

Instagram
Facebook
Kvarkenfisk utsedd för fjärde året i rad av White Guide!
Information om cookies